Zaba: cjelokupna prošlogodišnja dobit u zadržanu dobit

Bez autora
Mar 21 2010

Nadzorni odbor Zagrebačke banke predlaže da se cjelokupna ostvarena dobit Banke za 2009. godinu u iznosu od 1,2 milijarde kuna rasporedi u zadržanu dobit. Odluka o upotrebi dobiti trebala bi biti donesena na skupštini Zagrebačke banke koja je predviđena za 26. travnja. Poziv na Glavnu skupštinu također je danas objavljen na Zagrebačkoj burzi, a u njemu je uz ostalo prijedlog odluke o sudjelovanju radnika u dobiti Zagrebačke banke ostvarene u 2009. godini. Prema prijedlogu, radnicima Zagrebačke banke odobrava se sudjelovanje u dobiti za 2009. godinu u iznosu od 37,4 milijuna kuna. Isplata bi se obavila dodjelom vlastitih redovnih dionica, po cijeni jednakoj prosječnom trošku njihovog stjecanja, a dionice bi se rasporedile između 45 radnika.

Zaba: cjelokupna prošlogodišnja dobit u zadržanu dobitNadzorni odbor Zagrebačke banke predlaže da se cjelokupna ostvarena dobit Banke za 2009. godinu u iznosu od 1,2 milijarde kuna rasporedi u zadržanu dobit, izvjestila je Zaba putem Zagrebačke burze.

Odluka o upotrebi dobiti trebala bi biti donesena na skupštini Zagrebačke banke koja je predviđena za 26. travnja.

Poziv na Glavnu skupštinu također je danas objavljen na Zagrebačkoj burzi, a u njemu je uz ostalo prijedlog odluke o sudjelovanju radnika u dobiti Zagrebačke banke ostvarene u 2009. godini.

Prema prijedlogu, radnicima Zagrebačke banke odobrava se sudjelovanje u dobiti za 2009. godinu u iznosu od 37,4 milijuna kuna. Isplata bi se obavila dodjelom vlastitih redovnih dionica, po cijeni jednakoj prosječnom trošku njihovog stjecanja, a dionice bi se rasporedile između 45 radnika.

Nadzorni odbor je na sjednici održanoj 10. ožujka dao suglasnost na godišnja financijska izvješća i na konsolidirana godišnja financijska izvješća Zagrebačke banke d.d. za 2009. godinu te na godišnje izvješće o stanju Zagrebačke banke d.d. i ovisnih društava.

Zagrebačka banka d.d. je u poslovnoj godini koja je završila 31. prosinca 2009. ostvarila dobit poslije oporezivanja u iznosu od 1,2 milijarde kuna. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine dobit je smanjena za 178 milijuna kuna ili 12,8 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik